Mormor - er du en engel?

Mormor - er du en engel?Af Arielle Javanna Nielsen (Helle Skydt Nielsen)

Ca'Luna, udg. 2002, xx sider


Beskrivelse:
fundamentale spørgsmål til livet: "Hvor kommer vi fra?", "Hvis Gud skabte os hvem skabte så Gud?", "Hvad sker der når vi dør?" "Hvis mormor er i himlen, kan vi så vinke til hende, når vi flyver forbi?"

Børn fortæller os ofte at de har set engle, trolde, feer og andre væsener. Desværre bliver de ofte afvist med den slags oplevelser.

Denne lille bog om døden, livet, tabet, Gud og engle er alene ved sin åbne undren over livets store spørgsmål en vigtig bog. Den tager fat i nogle af de største spørgsmål vi mennesker stiller os, lige netop der i livet, hvor vi mest naturligt møder dem, nemlig i mødet med døden.

Vi voksne har stadig svært ved at forholde os til døden og smerten ved tabet og til det, der ikke kan sanses, vejes og måles. Vi veksler mellem at skubbe det væk og undlade at tale om det og mellem at se det i øjnene tale åbent om det.

Bogen vælger at konfrontere os med døden og tabet og engle på den naturligste måde vi kan: Barnet der åbent og naturligt stiller de rigtige spørgsmål og får os voksne til at overveje svarene.

Læsningen af bogen kan yderligere - netop ved sin undren - blive en del af bearbejdningen af sorgen for både barn og voksen og en fælles oplevelse af at selv døden peger tilbage på det gode liv.

Der findes ikke megen litteratur for børn om mødet med døden.

Denne bog udfylder derfor en vigtig rolle og vil naturligt få sin plads i såvel hjemmet, på bibliotekerne som i daginstitutionen.

 

Svend Andersen, Cand.Psych. oktober 2002

 

Pris: kr. 100,-

Restpartiet af "mormor er du en engel" har en blank side, hvor trykkeriet ikke har fået sat en illustration ind. Det giver en enestående mulighed for, at barnet her i henhold til historien eller oplevelsen af livet og sig selv, her kan lave sin egen tegning og måske skrive et par ord. Og gør alle det, som læser bogen, bliver den hurtigt noget ganske særligt. Jeg har ikke valgt at sætte prisen ned pga den blanke side, da jeg stadig synes, bogen er noget ganske ganske særligt <3

 

Bestil bogen, Mormor - er du en engel?

Arielle Javanna Nielsen | Vimtrupvej 3, 6630 Rødding  | Tlf.: 60490675